Openbaar vervoer

vliegtuig-airport-frankfurtFrankfurt Airport kan eenvoudig met de auto, bus, taxi of trein bereikt worden. Er zijn zelfs 2 treinstations, een voor regionaal vervoer en een voor lange afstandstreinen.

Regionaal treinstation

Ook wel Frankfurt Flughafen Regionalbahnhof genoemd. Deze komt aan bij Terminal 1. Er vertrekken wel elke 15 minuten treinen oostwaarts richting Frankfurt Central Station (reisduur van 10 a 12 minuten) en Offenbach East Station. Naar het westen rijdt deze naar Mainz-Kastel Station Mainz Central Station of Rüsselsheim.

Long-distance treinstation

Ook wel Frankfurt Flughafen Fernbahnhof genoemd. Deze is pas geopend in 1999. Ook deze komt bij Terminal 1 aan echter is het natuurlijk wel een ander station. Het vertrekt maar 1 kant op aangezien het eindpunt is van de hogesnelheidstrein (tot 300 km/uur) Cologne–Frankfurt en visa versa (deze gaan ongeveer 10 keer per dag). Vanaf Keulen kan je dan overstappen om verder te reizen naar Nederland toe.

Reis met de trein naar Frankfurt eenvoudig met de ICE. Vanaf Amsterdam (alsook Utrecht en Arnhem Centraal) zijn er rechtstreekse treinen. In 3,5 uur kom je aan bij Frankfurt Flughafen Fernbf. Een enkele reis naar Frankfurt Airport met de trein is € 59,90. Het zou wel goedkoper kunnen maar dan ben je vele malen langer onderweg net meerdere keren overstappen.

De DB (Deutsche Bahn) heeft de service AIRail in samenwerking met Emirates, American Airlines en Lufthansa. Deze treinen hebben een route naar de meeste belangrijke steden in Duitsland zoals Bonn, Keulen, Düsseldorf, Hamburg, München Stuttgart en meer.

Auto

Frankfurt Airport is gelegen in het stadsbos en ligt direct aan de kruising Frankfurter Kreuz waar de A3 en A5 samenkomen. Reis in slechts 10 a 15 minuten tijd met de auto of de taxi vanaf het centraal station of centrum van de stad naar het vliegveld. Kom je met de eigen auto dan kan je parkeren in de ondergrondse parkeerterreinen bij de terminal. Voor lang parkeren is er een parkeerterrein zuidelijk van de landingsbanen. Er kan dan een shuttle gebruikt worden om naar de Terminal te gaan.

Bus

Er zijn verschillende maatschappijen die naar het vliegveld rijden vanaf het centrum tot aan verre bestemmingen in Duitsland.